15 juni 2006

Streven naar een printreductie van 30%

Welkom op de weblog van MVO Nederland!

In een eerder bericht hebben wij de interne implementatie van mvo in de eigen organisatie aangekondigd. Inmiddels lopen er offertes bij diverse koffieproducenten, papierleveranciers en is een electricien langs geweest om de mogelijkheden voor electriciteitsreductie te inventariseren.
Echter, het begint bij jezelf. Daarom hebben wij onszelf een ambitieuze doelstelling gesteld van 30% minder papier. Een korte en simpele berekening toonde aan dat MVO Nederland 12 pagina's papier per dag per persoon gebruikt. 365 dagen per jaar.
Een schokkende constatering. Daarom is er een eenvoudig overzichtje gemaakt van hoe je de printerinstellingen zo kan instellen dat uitgebreide stukken dubbelzijdig of twee per pagina uitgeprint kunnen worden. Een reductie van een factor 4! Daarnaast worden uitgebreide agendastukken voortaan op een beamer in de vergaderzaal getoond zodat niet alle teamleden het individueel uitprinten.


Natuurlijk moet een organisatie als MVO Nederland voor een klimaatneutraal kantoor gaan maar elk stap is er een. En mvo gaat over voortdurend stapsgewijs implementeren en innovatief handelen.

Voor geinteresseerden is een pdf met print-reductie-tools beschikbaar.

Matthijs Boon

Vragen? mailen met
l.vlaming@mvonederland.nl