10 oktober 2006

mvo@MVO Nederland leeft

Sinds Keynes met zijn theorie over conjunctuurbewegingen kwam, komt het idee van conjunctuur overal naar voren. In de macro-economie, het jojo-effect bij het afvallen, en nu zelfs binnen MVO Nederland. Nadat het project mvo@MVO Nederland een beetje ingedut was, zit er nu weer volop een stijgende lijn in.

Volgens Keynes gaat er een crisis vooraf aan een omkeer in de conjunctuurbeweging. Ik zit me af te vragen wat de crisis binnen MVO Nederland is geweest. Wellicht dat met het vertrek van Bashar ons hele diversiteitbeleid ineen stortte? Of dat Sigrid er tijdens haar zeilvakantie achterkwam dat de beste stuurlui helemaal niet aan wal staan?

In elk geval: het thema mvo@MVO Nederland leeft weer! En overal komen ideeën vandaan. Wat kan MVO Nederland aan zijn transparantie doen? Hoeveel CO2 stoten we uit? En hoe kunnen we dit compenseren? Hoeveel energie verbruiken we? En hoe zouden we dat kunnen verminderen? Wat doen we met papierverbruik? En hoe zit het met de arbeidsomstandigheden en arbo?
Al deze thema’s leven nu actief. Ik wil via deze weblog vertellen welke vorderingen we wekelijks maken, waar we tegenaan lopen en op welke manier mvo@MVO Nederland leeft. Wat betreft duurzame koffie schijnen er serieuze vorderingen te zijn gemaakt. Dus wellicht meer hierover aan ’t einde van deze week!


Nelleke Jacobs