02 februari 2007

De vrouwelijke omweg

Vrouwen worden er vaak van beschuldigd dingen te zeggen terwijl ze wat anders bedoelen. Om op die manier toch hun zin te krijgen. Als vrouwen zeggen dat ‘deze keuken zo onhandig is, schijnen ze te bedoelen dat ze een nieuw huis willen. Ik schreeuw niet betekent ‘ik schreeuw wel degelijk en hard ook, maar ik noem het 'overleggen' . Niet erg efficiënt lijkt mij. Anderzijds: het is een beetje een omweg, maar als je op deze manier je zin krijgt, is je doel toch bereikt….

Een groep van inmiddels ongeveer 150 MKB’ers heeft zich afgelopen week ook een beetje vrouwelijk gedragen. Het uiteindelijke doel was MVO te stimuleren, en het aantal ondernemingen dat zich bewust wordt van of overgaat tot maatschappelijk verantwoord ondernemen, toe te laten nemen.
In dit kader is er een pamflet gestuurd naar meneer Wijffels. Ongetwijfeld niet het enige pamflet overigens. In dit pamflet roepen de 150 MKB’ers de overheid op om duurzaamheid en innovatie op 1 te zetten. Daarnaast wijzen de MKB’ers de rest van ondernemend Nederland op hun eigen verantwoordelijkheid. (http://www.mvonederland.nl/binaries/oproep/definitief_oproep_mkb_pdf.pdf)

De kans is echter klein dat Wijffels en het nog te vormen kabinet deze brieven serieus bekijken. De onderhandelaars hebben waarschijnlijk even genoeg aan hun hoofd.
De vraag is dan ook of deze oproep echt alleen aan meneer Wijffels is gericht. Misschien was de brief naar meneer Wijffels de vrouwelijke omweg om duurzaamheid en MVO onder de aandacht te brengen. En dat doel is bereikt: de MVO-gedachte is verspreid! Onder meer via de telegraaf, het financieele dagblad, BNR radio, het RTL-nieuws is heel (ondernemend) Nederland gewezen op de eigen verantwoordelijkheid.
Ik vind de vrouwelijke manier om dingen voor elkaar te krijgen nog steeds weinig efficiënt, maar ben wel blij dat het pamflet ‘voor meneer Wijffels’ heeft bijgedragen aan het doel: het verspreiden van de MVO-gedachte.

Wilt u de oproep bekijken of zien welke MKB’ers de oproep ondersteunen? Kijk dan eens op http://www.mvonederland.nl/oproep

Nelleke Jacobs

3 Comments:

At 7:19 p.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 8:37 a.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 9:39 a.m., Blogger Rene Smit said...

Ik ben benieuwd wat mw. Cramer kan doen voor het maatschappelijk verantwoord Nederland. Aan haar zal het niet liggen, maar de wereld is nou eenmaal een slangenkuil....

 

Een reactie posten

<< Home